Narko, eufori, kaos.

De personer, der ryger skunk, hash og pot sammen med dig, eller indtager hårde stoffer sammen med dig. Dem der sælger narko til dig og dem der forholder sig passive til at du aktiv forbruger disse euforiserende stoffer, vil sig dig tabe til livet og trække dig ned i det sorteste hul du kan forstille dig. De håber på at se dig tabe, og de ønsker at se dig falde ligeså dybt, som de er faldet. Narko bedøver din hjerne midlertidigt, men det destruere dine drømme og mål i livet for altid. Hvis du en dag ikke længere fungere eller kan erindre, hvilke drømme du engang havde i livet, vil du blive kasseret ligeså hurtigt som en fyldt pose skrald.

De mennesker der derimod fortæller dig, at du skal stoppe med at indtage og forbruge euforiserende stoffer, og aktivt bidrager til at hjælpe dig ud af det, er  mennesker der vil passe på dig. Mennesker, der vil se dig realisere dine drømme og mål. Se dig opnå succes. Se dig vinde. Se dig på toppen af bjerget. Det er ægte venner.

Stoffer giver en følelse af indre ro, i et kort stund, men hvad så efter? Narko giver dig en følelse af magt, glæde og energi, i et kort stund, men hvad så efter?
Efterfølgende vil det forgifter dit sind og din krop. Det vil bringe uro i dit hoved med dobbelt så mange bivirkninger som de kortsigtede bestræbelser efter ro, lykke, glæde og energi. Det vil fylde dig med humørsvingninger og mangel på overskud til livet, til dine drømme og mål, til din familie. For pludselig skal din hjerne bearbejde alt det der skete imens du var påvirket, samtidig med at din hjerne forsøger at følge op på skaderne du har påført den med diverse rusmidler. 

Du opdager ikke skaderne før det er for sent.
Når du ikke kan styre dine følelser, dine impulser, og når alle dine drømme og mål kun opstår når du fortæller dig selv, at disse drømme og mål ikke længere er mulige at opnå. Der er det for sent. Indtil da, kan du redde dig selv.

Brugen af euforiserende stoffer giver en foreviget hjerneskade, der permanent vil fodfæste sin tilstedeværelse, hvis du ikke stopper. Jeg ved hvad jeg snakker om, for det har ødelagt så meget for mig. Min søster påførte sig selv en hjerneskade og en psykose, der gjorde at jeg mistede hende til selvmord .
I to år var hun forsvundet i en psykose pga. stoffer og narko. Min søsters psyke kulminerede, og tilbage var kun hendes krop. Manisk og fanget i sit eget sind.

En psykose kan komme første gang du indtager eller forbruger stoffer/narko, eller hundrede gang. Det svarer til at spille russisk roulette med sig selv. Problematikken er, at du aldrig ved, hvornår en psykose stopper igen - og om den overhovedet stopper. Forestil dig, at en psykose føles som at få en dom på ubetinget tid. Du ved aldrig, hvornår du vil komme ud eller om du overhovedet vil komme ud. 

En psykose bidrager til, at din kognitive sanser forsvinder. Logisk tænkning, rationalitet og ræsonnement forsvinder. Din fornuft, dine følelser og dit overskud i hverdagen, forsvinder. Det ødelægger hukommelsen og gør dig langsom i alt. Det påvirker din lykke, det påvirker hele livet og alt, hvad du en gang har stået for. Du fanges i dit eget sind og får en dom på ubetinget tid.

Jeg har set folk miste deres sjæl til stoffer, imens deres kroppe levede videre. Jeg har set folk miste dem selv i det, miste deres fremtid til det. Disse individer findes ikke længere - de findes kun på papiret. De er ikke glade længere. De kan ikke grine længer, ej heller ikke græde længere. Det er folk der har solgt deres sjæl til djævlen for kortvarig eufori.

Jeg har set forfærdelige ting. Jeg oplevet ting jeg ikke ønsker for min værste fjende at skulle opleve. Jeg har været igennem umenneskelige perioder, der har skabt en vrede så voldsom, at jeg har haft lyst til at smadre et eller andet. Jeg har mistet min mor og min lillesøster, og jeg kommer aldrig til at kunne ringe til nogen af dem igen.

Stop det før det er for sent! Der findes andre veje end at vende til rusmidler. Der er langt bedre veje at vælge end narko, eufori og kaos. Tænk langsigtet. Tænk på dig selv, dit liv, dit helbred, din fremtid  ikke mindst, dem der elsker dig. 

Gør mig èn tjeneste og begynd at holde af dig selv, og tag dit hoved alvorligt. Tag dig selv seriøst. Elsk dig selv. Elsk livet. Se dig selv som en vinder, istedet for at se dig selv som en taber. 

Du er kun en taber, hvis du vælger narko, eufori og kaos.